Selecteer een pagina

Gastvrije haven voor passanten

Passanten zijn van harte welkom in onze Haven. Gunstig gelegen en met vele extra’s.
Vele passanten komen daarom graag bij ons terug.

Met de boot in FlevolandContact

Havenmeester

06 444 068 96

(van 1 Mei tot 1 Oktober)

Havencommissaris

Wanneer je een fijne Haven zoekt om als passant aan te meren, kom dan in onze gezellige Haven in Dronten. Een ideaal tussenstation voor een vaarroute door Flevoland… en je kunt ook meteen tanken (GTL Diesel).

Ook liggen we vlakbij het centrum van Dronten en kun je bij Winkelcentrum Suydersee je voorraad aanvullen of gezellig shoppen.
Je kunt lopen of met onze gratis leenfiets.

Dankzij onze kantine “Havenzicht” geniet je van een gekoeld drankje op ons drijvend terras. Of geniet je van een betaalbare maaltijd op ons terras. Ben je langer onderweg? Dan kun je bij ons ook een wasje draaien en in de droger doen.

Hoe kort of lang je ook wilt blijven, ons haven-service-team is je graag van dienst. Bel ons gerust voor vragen.

Ziet u vlaggetjes op de steigers?
dan mag u daar gerust aanleggen, dit is tegen de brandganzen.

 

 

In onderstaande video krijg je een impressie van onze haven.
De knikarm is de speciale passantensteiger.
Bel anders eerst of we nog plek hebben.

1. Gastvrije Haven

Ons haven service team  maakt het passanten graag naar hun zin. We zijn allemaal vrijwilligers en lid van de Watersport Vereniging Dronten, waar we zelf onze boot hebben liggen.

We geven onze passanten graag uitleg over wat er mogelijk is in onze haven en omgeving.

3. GLT Diesel

Uniek in Flevoland: GTL tanken aan onze dieselsteiger. Onze havenmeester helpt je hierbij. Wil je eerst tanken voordat je aanmeert? Bel dan onze havenmeester.

GTL diesel is duurder dan gewone diesel, maar het is milieuvriendelijker en het biedt vele voordelen. Zo heb je geen stank tijdens het varen en voorkomt het bacterievorming in je motor, waardoor je minder onderhoud nodig hebt. (Brochure in havenkantoor).

5. Terras met bediening

In het hoogseizoen kun je genieten van een gekoeld drankje op het drijvend terras in de zon of in de schaduw (gereduceerd tarief).

In het weekend of hoogseizoen hoef je niet te koken, en kun je van een betaalbare maaltijd genieten. We hebben een tafels voor 2 of meer personen.

7. Wasmachine en Wasdroger

Fijn wanneer je langere tijd onderweg bent: de mogelijkheid om even een was te draaien. Gebruik van wasmiddel en wasdroger is inclusief.

TIP: Vraag onze havenmeester voor het kortere programma op de wasmachine zodat je niet zo lang hoeft te wachten.

9. Vissen in de Haven

Als vereniging WSVD hebben wij de visrechten in de haven, zodat niet iedereen hier maar mag vissen. Alleen de leden en de aanwezige passanten.

Op sommige plekken in de haven is het water zelfs tot 18 meter diep. Een extra reden om als passant je hengels en Vispas mee te nemen.

2. Speciale Passantensteiger

Volg de aanwijzingen van de havenmeester waar je je schip kunt aanmeren. Daarna zullen we in het Havenkantoor je verblijf registreren en je een uitleg geven van onze extra services.

Als je wilt, kun je je komst vooraf aankondigen via het speciale telefoonnummer op onze site.

4. Vers Water, Vuilwaterpomp en Bilgepomp

Bij de dieselsteiger kun je ook vers water tanken (150 liter met een 50 cent muntje). De havenmeester heb je nodig voor het afpompen van bilgewater of vuilwater.

Je vindt hem/haar in het Havenkantoor rechts van het Clubschip. Wanneer je nog onderweg bent, kun je ons ook bellen.

6. Jezelf lekker opfrissen

Je kunt gebruik maken van onze heerlijke douches met je eigen 50 cent munten. Onze sanitaire voorzieningen vind je op het vaste land aan het einde/begin van de hoofdsteiger. Er is ook een douche/wc ruimte voor minder validen.

In het midden van ons clubschip zijn nog 2 extra toiletten, die vlakbij de passantensteiger zijn.

8. Twee gratis leenfietsen

Onze haven is gunstig gelegen ten opzichte van de winkels. Ook al is het op loopafstand, we hebben  speciaal voor onze gasten twee fietsen te leen.

Handig om boodschappen in te slaan (er zit een kratje voorop) of  zelfs om naar de doe-het-zelf markt te fietsen wanneer je een onderdeel voor je boot nodig hebt.

10. Honden toegestaan

Booteigenaren kunnen gerust hun hond meenemen.
Er staat zelfs een waterbak voor hem of haar klaar.

Wel is het nodig dat je hond is aangelijnd. 

Ons bezoekadres is:     Watersportkade 2, Dronten